torsdag, juni 18

Tilbage på fatslandet af British Columbia

Farvel Vancouver Island. Goddag fastland af British Columbia. Hvor er det altså nemt at rejse i motorhome rundt i Canada. Hele tiden bliver jeg mindet om, hvor behageligt man rejser med familien, når turen foregår i motorhome.

For anden gang på denne tur forlader vi Rathtrevor Provincial Park. Denne gang for at køre det korte stykke mod syd til færgeterminalen ved Nanaimo. Vi er i god tid og efter lidt opmåling af vognen, så vi kan betale det korrekte beløb for overfarten bliver vi parkeret i en ventebås. 89 CAD betaler vi for for vores 25 fods motorhome og to voksne og to børn. Det giver os ret til at sejle 1,5 time med BC Ferries fra Nanaimo til Horseshoe Bay. Vi kommer med færgen kl. 10.30 og er fremme ved Horseshoe Bay til frokost.

Læs mere om BC Ferries på http://www.bcferries.ca/

Rolig overfart, hvor vi nyder det dejlige vejr og det er næsten blikstille ud over havet. Det sidste del af færgeturen ind til Horseshoe Bay giver et flot udsyn til kystbjergene på fastlandet og de små trædækkede øer, hvor mange er beboede. Velhaver helårshuse af træ ligger som spredte dalmatinerpletter på de små klippeøer.

Sea to Sky-highway mellem Vancouver og Whistler
Vi kommer som nogle af de første af færgen og lige efter terminalområdet kører vi en ”højresløjfe” og sætter kursen mod nord ad highway 99. Landevejen der til februar skal binde Vancouver og Whistler sammen og være den trafikale pulsåre til VinterOL. Jeg husker fra tidligere besøg en smal snæver vej klemt inde mellem bjerge og fjorde. Nu er der mange km med to spor, i hver retning, og masser af luft til bjerge og havet.

99 landevejen ligger stadig smukt på kanten af landet og havet. Med kystbjergene til højre og øst og Howe Sound til venstre og vest. Highway 99 kaldes med rette “Sea to Sky”-highway, men er også en “Highway of the Waterfalls”.

Vi stopper ved Shannon Falls parkeringspladsen og betaler den lille parkeringsafgift. Efter lidt frokost går vi den korte tur til Shannon Falls.

Det koster at parkere vores autocamper på parkeringspladsen ved Shannon Falls, British Columbia, Canada
Shannon Falls, British Columbia, CanadaShannon Falls, British Columbia, Canada.

Lille, men alligevel stor. Shannon Falls Provincial Park er en lille provinspark, men Shannon Falls er med sine 335 meter det 3. højeste vandfald i British Columbia. Parken er opkaldt efter William Shannon, der i 1889 blev den første nybygger i området.

Lige mod nord ser vi Murrin Provincial Park og Stawamus Chief Provincial Park med den lodrette klippevæg, hvor der på siden af klippen hænger flere bitte bitte små mennesker i færd med at overvinde klippen. Utroligt de tør. Det bliver aldrig mig.

Et par kilometer efter Shannon Falls kommer vi til Squamish. Vi triller en tur gennem byen og parkerer ved havnen. Går en tur på molerne, hvor der ligger nogle store yachte og slæbebåde.

Camping med autocamper i Alice Lake Provincial Park, British Columbia, Canada
Camping i motorhome i Alice Lake Provincial Park, British Columbia, Canada
Camping i autocamper motorhome i Alice Lake Provincial Park, British Columbia, CanadaAlice Lake Provincial Park.

Alice Lake Provincial Park, British Columbia
Efter en kort køretur kommer vi til Alice provinsparken, hvor vi på campingpladsen har bestilt en dobbeltplads med plads til to motorhomes. Alice Lake Provincial Park har en fin sø, som i sommernemånederne er meget populær blandt de lokale. Efter vi har fået os indrettet på campingpladsen går vi en tur til Alice Lake. Strandområdet ved søen, men også søen er fyldt med familier. Vi vil også i vandet, så vi henter vores badetøj og deltager i løjerne.

Ungerne og jeg tager en tur i det ”friske” vand, mens Bettina og Birgit går en tur rundt om søen og John tager sig en ”morfor”. 50 meter fra vandkanten er der en flydeponton som vi svømmer ud til. Alice Lake er en herlig skovsø og her i juni er vandet stadig meget meget forfriskende, så efter ti minutter er vi tilbage på land og lader solen varmer vores våde kølige kroppe. Dejlig svømmetur.

For hvert motorhome betaler vi 25 CAD for en plads på campingpladsen og 6 CAD, hvis vi vil have strøm. Vi klarer os uden.

På campingpladsen advarer de mod sortbjørne og pumaer. I Squamish by har der de seneste måneder været flere episoder med pumaer, der er set tæt ved byen. Vi ser nu hverken bjørne eller pumaer. Vi laver nok for meget støj til at gider komme tæt på. Efter aftensmad med suppe og ostebrød er der lige tid til lidt kortspil og læsning.

Fakta - Onsdag den 17.juni
Oplevelser: Sejlturen fra Nanaimo til Horseshoe Bay, molen i Squamish, Shannon Falls og svømmetur i Alice Lake.
Rute: Rathtrevor Provincial Park – Nanaimo – BC Ferry - Horseshoe Bay – Alice Lake Provincial Park.
Kørte km: 93.
Overnatning: Plads 33 + 34 på campingpladsen i Alice Lake Provincial Park, British Columbia.

Ingen kommentarer: