fredag, juni 19

OL-byen Whistler byder velkommen

Efter lidt ekstra tid til morgenmad og et varmt bad kører vi kl. 09.00 fra Alice Lake campingpladsen. Vi gør et kort stop ved Brandywine Falls og går den korte tur til vandfaldet.

Floden er fyldt med vand og Brandywine Falls er med et frit fald på 70 meter mere imponerende end Shannon Falls som vi så igår.

Whistler
Whistler er en ny og gennemtænkt by. Ingen historie eller gamle bydele og huse at tage hensyn til. Whistler opstod som skisportsted i 1960’erne, men først i 1978 begyndte anlæggelsen af den by som vi idag kender som Whistler Village. Og fra den første dag havde canadierne en klar forestilling om, hvordan Whistler skulle se ud. Trafik og mennesker skulle skilles ad. Parkeringpladserne er gemt af vejen under byen og husene eller i lavningen på østsiden af Blackcomb Way. Der er kun en vej som skærer gennem den store gå-gade-net, Village Stroll. Og den vej går under gågaden. Perfekt sted for småbørnsfamilier. Et frikvarter, hvor man ikke skal være bange for ungerne i trafikken.

Whistler berømte skipister slutter for enden af gå-gade-nettet, hvor stole og gondol-lifter om sommeren tager mountainbikere med til toppen, så de kan få et adrenalinspark med fart og hop, når det går berusende hurtigt tilbage i dalen.

Nej, du må ikke prøve. Nej. Nej. Nej. Syv år er for ung en alder til at rpøve en mountaintur ned fra toppen af bjerget. Alfred ville gerne gøre teenagerne kunsten efter, men det har vi forældre ikke nerver til. Det må bliver næste gang eller han er fyldt 18 år og selv kan bestemme...

Whistler er fylt med indbydende butikker, der sælger udendørsudstyr, sommer og vinter, plus mange restauranter. Mange butikker er allerede godt igang emd at sælge VinterOL-nips. Vi finder også en Crocs butik og får fyldt vores beholdning af canadiske Crocs op. Crocs er de originale plastic-”træsko”, der er blevet så populære. Også i Danmark.

Se mere på http://www.crocs.com/

Vi glemmer for en stund alt om at vi kører i motorhome og spiser en super frokost på The Brewhouse. Ikke det billigste sted, men maden er helt i top. Vi får burgere, pizza og vegetarretter.

Apropo mad og motorhome, så er der igen muligt at se bagvæggen i køleskabene i vores to motorhomes. Inden vi forlader Whistler skal vi lige handle lidt ind. Vi gør stop i et supermarked og en Liqor Store. Klokken er 16.30 og vi går ombord i vores flydende hjem, vinker farvel til hyggelige Whistler og glider de sidste km til aftenens overnatningssted: Nairns Falls Provincial Park, 30 km nord for Whistler.

Campingplads i Nairns Falls Provincial Park, British Columbia, Canada
Floden ved campingplads i Nairns Falls Provincial Park, British Columbia
autocamper campingplads i Nairns Falls Provincial Park, British Columbia, CanadaCampingpladsen i Nairns Falls Provincial Park, British Columbia.

Først på aftenen kommer det lidt støvregn, så det er super at John og Birgits vogn fra Go West har markise. Vi sidder under markisen og deler et par canadiske dåseøl, mens vi griller.

Efter endnu en god dag er der stille på vores campingplads kl. 21.00. Alt den friske luft, den uendelige natur og de mange oplevelser sluger vores krafter...

Fakta - Torsdag den 18. juni
Oplevelser: Brandywine Falls, Whistler, Nairns Falls.
Rute: Alice Lake Provincial Park – Highway 99 – Whistler – Highway 99 – Nairns Falls Provincial Park.
Kørte km: 83.
Overnatning: Plads 49 + 50 på campingpladsen i Nairns Falls Provincial Park, British Columbia.

Ingen kommentarer: