tirsdag, juni 23

Jeg elsker Rocky Mountains - I love the Rockies

Kærlighed og hengivenhed til de canadiske Rocky Mountains. Så nemt at få, men så svær at slippe af med igen. Når først de canadiske Rocky Mountains er kommet ind under huden er det umligt at glemme synet af himmelstræbende bjerge som Mount Robson og Mount Assiniboine. De står printet i min hukommelse og min hjerne forsøger at føre kroppen tilbage til de lykkelige øjeblikke og steder, hvor mine billeder blev optaget. Mere end tyve års rejse i Canada siden det første besøg i 1985 og specielt rejser i de canadiske Rocky Mountains har sat sine uslettelige indtyk og dybe spor i min hukommelse.

Der er ingen ”undo” eller ”erase” knap i min hjerne og hukommelse, når det kommer til rejser i Canada og rejser til Rocky Mountains. Jeg kan ikke få nok. Jeg længes hele tiden tilbage. Jeg sidder nu i Canada og alligevel så tæller jeg dage, timer og minutter til mit næste besøg og jeg igen kan rejse til Canada. Canada var målet for min første store udenlandsrejse og siden er der ingen rejser eller lande, som kommer i nærheden af Canada og mine rejser til Canada.

Jeg har besøgt Canada mange gange, men stadigvæk vil jeg gerne tilbage, når snakken går på, hvor den næste rejse skal gå hen. Heldigvis er min familie lige så opsat på rejser til Canada. At komme til Canada er for mig som at møde gamle venner en mørk vinterdag, hvor vi smider et ekstra stykke tørt træ i brændeovnen, åbne en flaske Amarone-vin og taget et spil West eller hjertefri. Det er hyggeligt – det bliver ikke bedre.

Vi kører fra Clearwater mod bjergen ad higway 5. Efter 100 km gennem skov og langs floder gør vi et tidligt frokoststop ved Blue River. Vi tjekker ind på den lille diner, de rligge sammen med Husky-tankstation. De serverer kæmpe bruger og morgenmad hele dagen. Et rigtigt truckersted.

Jeg har nået nostalgialderen. Det var her Alfred for fire år siden, som nyslået 3-årig, brugte sine første lommepenge og selv købte en 1:32 model af en kæmpetruck. Jeg husker det som var det igår, men hvad der skete den anden dag har jeg ingen erindring om.

Morgenmad hele døgnet på Husky Diner i Blue River, British Columbia, Canada
Efter Blue River er vi tæt på Rocky Mountains. Lige efter Valemount og endnu 100 km drejer vi ved Tete Jaune Cache ind på Yellowhead Highway 16 og har retning direkte mod bjergene. Nu er det igen igen tid til at besøge de canadiske Rocky Mountains. Vi kører ind i Mount Robson Provincial Park, der er begyndelsen til herlighederne.

Mount Robson Provincial Park
Vi stopper ved det gode besøgscenter i Mount Robson Provincial Park og får en opdatering på provinsparken, vejret, bjørnene og andre aktuelle informationer, der kan have inflydelse på vores valg af aktivitet i parken. Vi beslutter for at prøve kræfter med Berg Lake-stien. Ikke alle 22 km til Berg Lake og bagsiden af Mount Robson, men de fem kilometer ud til Kinney Lake. Vi er tre generationer og med en aldersspredning fra 7 (snart 8) til 70 år og alle i vores lille familiegruppe skal tilgodeses og med ud og alle med hjem fra vandreturen.

Turen til Kinney Lake er næsten uden stigning og det er en smuk tur gennem skov, langs flod til Kinney Lake, mens vi går samler fugten sig og vi får ikke egentligt regnvejr, men luften er tung af fugt. Vi møder flere canadiere som har pakket rygsækken med telt, sovepose og kogegrej og tager alle 2 x 22 km til Berg Lake som en flere-dagestur. Bare det var mig.
Berg Lake Trail i Mount Robson provincial Park, British Columbia, Canada
Berg Lake Trail i Mount Robson provincial Park, British Columbia, Canada
Det er en dejlig vandretur og herligt at få strukket benene ordentligt ud. En skam at så få billister (bil og motorhome), der husker at parkere køretøjet og få nogle udendørs oplevelser i denne skønne canadiske natur i Rocky Mountains.

Tilbage ved parkeringspladsen og vores motorhomes kører vi de sidste få kilometer til Meadows campingpladsen i Mount Robson Provincial Park. Ligger ved highway 16, lige modsat besøgscentret.
Meadows campingpladsen i Mount Robson Provincial Park, British Columbia, CanadaMeadows campingpladsen i Mount Robson Provincial Park, British Columbia, Canada.

Fakta - Mandag den 22. juni
Oplevelser: besøgscenteret i Mount Robson PP, vandretur til Kinney Lake ad Berg Lake-stien.
Rute: Clearwater - Highway 5 - Blue River - Valemount - Tete jaune Cache - Highway 16 - Mount Robson Provincial Park - Meadows campingpladsen.
Kørte km: 237.
Overnatning: Plads 47 + 49 på Meadows-campingpladsen i Mount Robson Provincial Park, British Columbia.

Ingen kommentarer: