torsdag, juni 11

Motorhomes og Vancouvers ø

Store skiftedag. Vi skal hente vores to motorhomes. Mine svigerforældre har lejet et luksusmotorhome fra Go West og skal til Vancouver forstaden Coquitlam for at hente deres. Vi har selv lejet en standard-vogn fra Cruise Canada og skal hente den på Vantage Way syd for Fraser-floden.

Som sædvanlig morgenmad klokken 07.00. Herefter pakker vi sammen og fylder bilen med vores bagage. Vi checker ud af værelserne på Lord Stanley kl. 08.15 og er en halv time senere fremme ved Go Wests udlejningsstation i Coquitlam. Tæt ved den Trans-canadiske landevej #1 og ikke langt fra Port Mann Bridge, der fører over Fraser-floden.

Leje af et motorhome kræver lidt praktik. Først er der en masse papirarbejde, så en grundig instruktion, inden min svigerfar sætter sig bag rattet på den ultimative nordamerikanske campingdrøm af en 26 fods motorhome med markise og slide-out. De store motorhomes fra Go West har slide-out, som er en ekstra 3 m2 karnap i siden som kan ”skydes” ud – og giver ekstra gulvplads i vognen. Helt igennem en smuk vogn fra Go West med alle livets bekvemmeligheder.


Unik motorhome fra Go West
Vognen fra Go West er en type C26S. Det betyder, at når motorhomet er parkeret på campingpladsen, så trykker man på en knap og femten sekunder senere er den ene side af vognen kørt 75 cm ud. Det giver en meget rummelig vogn. Dertil kommer markise, som giver skygge og læ for småregn, og gule plastickegler til nivellering af vognen, så der soves vandret. En utrolig forskel det gør. Hvordan har vi kunnet leve uden disse livsnødvendigheder på de andre ture til Canada og USA i motorhome? Jeg undres over mig selv. Næste gang vi rejser til Canada, så er det Go West med en Go West vogn.

Standard motorhome fra Cruise Canada
Så er det vores tur. Vi har igen valgt en vogn fra Cruise. Ligesom vi til hverdag kører Berlingo, så vælger vi en vogn fra Cruise Canada fremfor Go West. Cruise leverer en vogn med fire hjul, og vi kommer tørskoet frem. De samme krav vi stiller til vores bil hjemme i Danmark. Køreglæden i en Berlingo er ikke så stor som i en Volvo, Mercedes eller Audi. Går ønskerne i den retning, så kan Go West bedre leve op til de krav. Vi må klare os med et Cruise Canada motorhome C25-vogn på 7,3 meter uden slide-out og markise.Desværre. Det uundgåelige skal også klares. Vi skal aflevere vores superbil. Vores minister-sorte Chevy Suburban. Det klarer jeg i lufthavnen, mens familien shopper i et supermarked i Ladner på vejen ud mod Vancouver Island-færgen. Bettina, ungerne og svigerforældrene bruger en time i den Føtex-lignende Safeway-butik. Der bliver handlet til den store guldmedalje, og køleskabene i vores to motorhomes er klar til at holde os alle seks oven vande den første uge.

En af de store poster i mængde er vand. Vi har det ferie-princip, at ferien er for kort til at have tre dage med dårlig mave, så vi køber altid vand, når vi er på farten. Det er ellers ganske sikkert at drikke vandet fra hanen i Canada. Men et princip er et princip. Vi slækker efter nogle uger på dette princip og går over til at fylde de gennemsigtige 4-liters plasticdunke med vand fra hanen.

Samlet igen i Ladner og færdige med at proviantere tager vi af sted mod Vancouver Island. Vi skal om bord på BC Ferries fra Tsawassen til Swartz Bay.

Med BC Ferries til Vancouver Island
500 kr koster det os at sejle de 1,5 time fra Tsawwassen til Swartz Bay. Specielt den sidste del af sejlturen er helt fantastisk smuk. En skærgårdstur mellem øerne på østsiden af Vancouver Island der udgør Gulf Islands National Park. Specielt zig-zag-turen i den smalle passage mellem de træfyldte skærgårdsøer Galiano, Mayne og Prevost er smuk.

Efter 90 minutters skøn sejltur ligger færgen til kaj i Swartz Bay. Vi drøner af sted mod vest, og jagter den sene eftermidagssol på vej mod Victoria. Trafikmængden er moderat, og vi kommer i løbet af en halv time til forstæderne af British Columbias provinshovedstad. Vi cruiser en kort bytur i motorhomes gennem centrum og Government Street, inden vi finder vores vej til Westbay Marina RV Park, hvor vi hjemmefra har bestilt to overnatninger. Jeg bestilte for 3 måneder siden og fik de to sidste pladser.

Klik her og læs mere om Westbay Marina RV ParkVis stort kort
(A) Lord Stanley - (B) Go West, Coquitlam - (C) Cruise Canada - (D) Safeway, Ladner - (E) Tsawwassen - (F) Victoria - (H) Westbay Marina RV Park.

Fakta – Onsdag den 10. juni
Oplevelser: Færgetur fra Tsawwassen til Swartz Bay.
Rute: Lord Stanley – Go West Coquitlam – Cruise Canada - stationen – Ladner - Tsawwassan – færge - Swartz Bay – Victoria – Westbay Marina RV Park.
Kørte kilometer: 75 + 40 km.
Overnatning: Westbay Marina RV Park, Victoria.
Overnatning: Plads 6 + 7 på West Bay Marina RV Park. Begge dage var campingpladsen udsolgt.
GPS koord. 48.426894, -123.39642

2 kommentarer:

Erik Rolf Olson sagde ...

hej Arne
vi(2 voksne+3børn) er ved at planlægge vores ferie til canada, jeg så du anbefalede en sejltur
Anacortes ti sidney, jeg har tjekket priserne, men der står under 39 feet, og så noget med inches, hvad betyder der ?

også lige en anden ting, hvor vil du anbefale os og tage på hvaltur fra Tofino/Sidney eler et helt 3de sted ?
m.v.h.
Erik

Erik Rolf Olson sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.