søndag, juni 14

På tværs af Vancouver Island

Det er i dag en stor motorhomedag. Turens første dump station besøg står på programmet. Vi skal have tømt spildevandstankene på vores to motorhomes. Vi har set Robin Williams filmen RV, hvor han med familien er på motorhomeferie og det første forsøg med at tømme spildevandstankene forløber ikke så heldigt. Det går helt galt. Vi håber på bedre held eller større dygtighed.

Vi skal dumpe
Altid en situation der lige fremkalder lidt usikkerhed og rysten på hånden. Det er årets første dumpning, så vi skal lige have procedurerne på plads. Efter morgenmaden og lidt pakken sammen kører vi fra campingpladsen i Rathtrevor Provincial Park og lige ved udgangen er der et dump station skilt. Et brunt skilt med et tegnet motorhome og med pil ned til septitank. Iført gule latexhandsker klarer vi også denne lille udfordring. Det lyder langt sværere og farligere end det egentligt er. To dollars fattigere har vi kl. 09.20 tømt begge motorhomes spildevandstanke, fyldt frisk vand på tankene. Nu er vi klar til afgang og tre dage inden vi igen skal dumpe.

Cathredral Grove.

Cathredral Grove i Macmillan Provincial Park
Fra Rathtrevor Provincial Park kører vi gennem Parksville ad Island Highway #4A og videre vestpå til MacMillan Provincial Park. 25 km vest for Qualicum Beach og 16 km øst for Port Alberni. Den smalle landevej snor sig gennem en skov med ældgamle træer, hvor de højeste stræber efter skyerne. Cathedral Grove ligger midt i skoven og der er to små parkeringsområder – næsten kun vigepladser, et til vest- og et til østgående trafik, hvor der kan holde en mindre samling biler og lige med plads nok til at klemme et 25 fods motorhome ind.

Vi findes to pladser til vores vogne og går en tur gennem den tætte underskov. Der er et fint og plant stisystem, der bringer os nysgerrige rundt i skoven og forbi nogle af de højeste Douglas fyr træer, hvor de ældste er op mod 800 år gamle. Fra grenene hænger lysegrønne ”mos” strenge og bryder den smule lys der kæmper sig vej gennem de tætte trækroner. Uberørt af den moderne verden står disse majestætiske kæmper og gemmer på en historie der i tid går tilbage til dengang, hvor der var middelalder i Danmark og Nordamerika endnu ikke havde fået besøg af den første europæiske turist, Columbus. Cathedral Grove i MacMillan Provincial Park er en af de mest tilgængelige steder at nyde de gigantiske Douglas fir træer på Vancouver Island.

Ved Cathedral Grove er der tale om et sjældent stykke bevaret tempereret regnskov med gamle Douglas fyr økosystem. De højeste træer er 75 meter høje og mere end 800 år gamle og måler op til 9 meter i diamater. Området med de store træer har overlevet i skovbrande som ellers hærgede store dele af det centrale Vancouver Island, men også de mange europæiske nybyggere, der fra 1849 koloniserede Vancouver Island.

Efter Cathedral Grove kommer vi til Port Alberni en af de større byer på Vancouver Island. Byen er helt igennem præget af den tætte forbindelse til de store træer og industrien knyttet til udnyttelse af træerne.

Port Alberni
Motorhomes er nogle sultne bæstner. Godt at benzinen kun koster det halve eller under af hvad der står på prisskiltet derhjemme. De fleste motorhomes kører på benzin og ikke diesel, som ikke er særligt udbredt i Canada og USA. Vi tankede de to sultne motorhomes i Port Alberni. Jeg skal lige vende mig til at tanken på et C25 motorhome kan tage 208 liter. Det tager lang tid. Det er ikke fordi der er hul i bunden - det bare tage så lang tid. Godt at benzinen er billig i Canada. Det kostede 105,90 $ for 130 liter, så tanken var langt fra tom.

Landevej 4 der forbinder øst- og vestkysten af Vancouver Island skærer lige igennem Port Alberni. Langs hovedvejen ligger alle livets fornødenheden. Walmart, Home Depot, Canadian Tire, Boston Pizza, fastfood–restauranter. Der er som Viborg Landevejen ind mod Århus og Bilka-krydset i Tilst – bare gange ti. Sjovt som vi i Danmark nu også samler de store varehus i centre omkring de større byer. Det har de gjort i Canada og USA i mange år.


Campingpladsen Green Point i Pacific Rim National Park.

Pacific Rim National Park
Vest for Port Alberni snor og bugter landevejen sig langs floder og gennem dale for at krydse rygraden af Vancouver Island, hvor bjergtoppene godt kan nå de 2.000 meter over havet. 100 km vest for Port Alberni i T-krydset deler vejen mod nord og Tofino og syd og Uclulet. Lige ved krydset ligger Pacific Rim Visitor Centre, hvor vi får lidt info, et kort og et års adgangskort til alle nationalparker i Canada. Annual Park Pass for vores familie koster 165$.

Vi kører ned til Wickaninnish Interpretive Centre og kan ikke få en p-plads ved centeret, men bliver sendt til ekstra pladserne nogle hunderede meter borte. Vi parkerer. Laver en advocado-oste-sandwich og spiller fodbold på parkeringspladsen som vi har helt for os selv. Går via stranden hen til Wickaninnish Interpretive Centre

På opslagstavlen i besøgscentret er der ”Bear Warning” – advarsel om bjørne. For fem dage siden er der på stierne ved centeret set en sort bjørnemor med to bjørneunger. Nu er vi på vej ind i den rigtige vilde natur. Det skal vi hele tiden huske og forholde os til. Huske at pakke tingene sammen på campingpladserne. Sikre at alle ”smellies” – alt det der dufter er indenfor i vores kørende sikre containere. Men også huske hvordan vi forholder på campingpladserne, har øjne på børnene hele tiden og bruge vores gennem flere år udviklede aftaler og regler for hvordan vi vandrer og bruger naturen.

Kører til Green Park campingpladsen og får os instaleret på plads 83 og 84 inden vi går endnu en tur langs stranden. Det er som en tur langs Vesterhavet. Tilbage på campingpladsen køber vi et bundt brænde for 6$ og laver bål, griller brød og pølser, skumfiduser og laver snobrød. Det er camping og motorhomeferie når det er bedst.


Det er ikke svært at blive fanget af atmosfæren i Pacific Rim National Park. Med kun to minutter til stranden fra campingpladsen og uendelige km, både mod nord og mod syd, af fin sandstrand. Alfred og jeg bruger en del tid på at klatre rundt på de klipper, der bryder stranden i to, og bryder Stillehavets bølger. Med risiko for at blive ”fanget” af tidevandet udfordrer vi hele tiden os selv og kravler rundt på de våde klipper så langt mod vest som det er muligt. Så tæt ved vandet som det er muligt. Asta bliver på stranden og begynder at bygge sandslotte af det fine strandsand. Vi går lange ture og nyder stranden, der minder meget om stranden på Danmarks vestkyst, men som i Canada er sjældne og helt unikke for denne del af kloden.

Fakta - Lørdag den 13. juni
Oplevelser: Cathredral grove i MacMillan Provincial park, Pacific Rim National Park.
Rute: Rathtrevor Provincial Park – Catheral Grove – Highway 4 – Pacific Rim NP - Green Point.
Kørte km: 163.
Overnatning: Plads 83 + 84 på Green Point campingpladsen i Pacific Rim National Park, British Columbia. Lørdag med mange lokale og alle pladserne er optagede.
Links: Cathredral Grove i MacMillan provincial Park - http://www.env.gov.bc.ca/bcparks/explore/parkpgs/macmillan/
Pacific Rim National Park - http://www.pc.gc.ca/eng/pn-np/bc/pacificrim/index.aspx

1 kommentar:

Raluca Irimia sagde ...

Hej, flot billede og flot udsigt. Jeg håber jeg en dag får muligheden for at tage dertil, iøvrigt en god artikel og nyttige imformationer. Hav en god dag, og fortsæt med at rejse. Vancouver er en vidunderlig destination!