onsdag, juni 17

Tilbage på østkysten af Vancouver Island

Vi har haft tre idylliske og rolige dage i skovene i Pacific Rim National Park på vestkysten af Vancouver Island. Campingpladsen ved Green Point har været en god base for vores ture til Tofino, hvorfra udflugter i fjorderne på Canadas ellers så barske vestkyst har givet os et godt indblik i områdets rå natur. Det sår et frø om at blive her de næste mange dage. Hvorfor skal vi videre? Fordi vi har mange andre planer om oplevelser i det vestlige Canada. Derfor må vi starte motoren og rykke videre i vores to motorhomes.

Vores autocamper på Green Point campingpladsen i Pacific Rim National Park, Vancouver Island, CanadaGreen Point campingpladsen i Pacific Rim National Park, Vancouver Island, Canada.

Motorhome parkeret på Green Point campingpladsen i Pacific Rim National Park, Vancouver Island, Canada
Vi forlader vestkysten og Pacific Rim National Park og søger mod øst. Fra de flade sandstrande på vestkysten går det forbi Kennedy Lake og ind mellem bjergene som udgør rygraden af Vancouver Island. Vi krydser Taylor River, der løber ud i Spruce Lake. Vi stopper ved Spruce Lake, hvor nogle af Canadas største fly sommetider holder til. Heldigvis ligger Den Grimme Ælling der – Mars Bombers. Så er der ingen skovbrande på vestkysten. Den gigantiske Mars Bomber er med til at bekæmpe de skovbrande der heldigvis kun sjældent hærger de canadiske skove. Den enorme vandflyver kan rumme 27 tons vand.

Mars Bomber flyvemaskine på Spruce Lake, Vancouver Island, CanadaDen store Mars Bomber flyvemaskine på Spruce Lake.

Ad den snoede landevej triller vi roligt mod Port Alberni, hvor vi besøger et lille egnsmuseum, som ligger sammen med byens bibliotek. Museet er en positiv overraskelse. Både i størrelse og indhold. Der er lidt om områdets oprindelige folk og en del om områdets vigtigste erhver: Skovindustri.

Inden vi forlader Port Alberni stopper vi ved Walmart og køber lidt ind inden vi tager den sidste del til Rathtrevor Provincial Park ved Parksville, hvor vi også overnattede på vejen til vestkysten.

Tilbage på campingpladsen i Rathtrevor Provincial Park nyder vi igen de gode pladser og den korte gåtur til stranden. Vi går en lang tur langs vandet og forbi den lille legeplads og de store græsområder der indbyder til boldspil.

camping i canadas provins park rathtrevorCampingpladsen i Rathtrevor Provincial Park.

Fakta - Tirsdag den 16. juni
Oplevelser: Mars Bombers på Spruce Lake plus egnsmuseum og Walmart i Port Alberni.
Rute: Green Point – Spruce Lake - Highway 4 – Port Alberni - Rathtrevor Provincial Park.
Kørte km: 167.
Overnatning: Plads 109+110 på campingpladsen i Rathtrevor Provincial Park, British Columbia. Det er tirsdag og campingpladsen er kun halvfyldt.

Ingen kommentarer: