fredag, juni 12

En dag i britiske Victoria

Hvor har vi sovet dejligt i nat. Det er så hyggeligt, og for os hjemligt, at bo og overnatte i motorhome. Det er nu femte gang på fem somre, at vi prøver denne ferieform, så vi er vant til rytmen og de fordele det giver at holde ferie i motorhome.

Vi vågner op til endnu en dejlig dag med fantastisk vejr. Efter morgenmaden tager vi den lille båd fra West Bay Marina til centrum af Victoria. Den lille minifærge er kun for passagerer og har plads til 10 personer. Mini-færgen har stop flere steder rundt i havnen i Victoria. Det koster 10 dollars for en tur.

Mini-færgen mellem West Bay Marina og centrum af Victoria.

Hjemmefra har vi kigget lidt på mulighederne i Victoria. British Columbias provinshovedstad byder på gode museer som Royal British Columbia Museum med historiske udstillinger. Bag RBCM-museet i Thunderbird Park står en flot samling totempæle. Craigdarroch Castle og Art Gallery of Victoria trækker også mange besøgende til. Emily Carr House på 207 Government Street hylder Canadas store kvindelige forfatter og maler, Emily Carr. En kort gåtur fra centrum ligger Beacon Hill-parken, der er et populært område for de lokale at hænge ud og dyrke fritidsinteresser. Det hele pakket ind i flot beliggenhed ved havet og Juan de Fuca-strædet og Victoria har ”kun” 80.000 indbyggere.

Vi begynder dagen med en tur gennem det majestætiske chateau-lignende Empress Hotel, der skuer ud over ”Inner Harbour” i Victoria. I hotellets underetage er der flere mærkevarer-butikker og et galleri med indiansk kunst. Vi er tre generationer, der rejser sammen, og det hele tager lidt længere tid, så klokken er allerede mange, og det er tid til en kop kaffe. Vi indtager den sorte stimulans i en kaffebar på østsiden af hotellet.

Empress Hotel i Victoria.

Victorias lille Chinatown er en af Nordamerikas ældste asiatiske bydele og har en klassisk rød kinesisk port, kineiske gadenavne, eksotiske frugter i kasser foran butikkerne, små familiedrevne restauranter og den smalle Fan Tan Alley mellem Fisgaard S. og Pandora. Bydelen tiltrækker i stort tal i dagtimerne besøgende med smag for det ukendte.

Efter at kaffen og kagerne er gledet ned, går vi hen til totempæleparken bagved Royal British Columbia Museum. I den lille Thunderbird Park står en samling af op til tyve meter høje totempæle fra vestkysten af Canada. Der er forskellige typer af totempæle og fra forskellige områder i British Columbia. På en måde som i Stanley Park i Vancouver. De forskellige totempæle fortæller en historie. Der findes begravelsestotempæle, hvor den afdøde bliver hædret. Der er totempæle, som har stået i gavlen af et hus og fortalt, hvem der boede i langhuset.

Thunderbird Park i centrum af Victoria.

Mellem Tordenfugle-parken og museet står et af British Columbias ældste huse – the Helmcken House. Huset er bygget af Dr. John Sebastian Helmcken, der arbejdede som læge for Hudson's Bay Company. Huset står på sin oprindelige plads, Dr. Helmcken byggede det, da han i 1852 blev gift med datteren af guvenør James Douglas. Helmcken blev politiker og var med til at forhandle betingelserne på plads, da British Colmumbia skulle optages som provins i Dominion of Canada.

Efter vi har set totempælene og Helmcken House i parken, er det tid for et museumsbesøg, hvor vi skulle se indianerudstillingerne i museet. Royal British Columbia Museum har fine udstillinger om vestkysten oprindelige folk og om de første europæiske nybyggere, der kom til British Columbia.
Læs mere om Royal British Columbia Museum på http://www.royalbcmuseum.bc.ca/

Efter to timer og fulde med indtryk og historiske informationer er vi tilbage på gaden og går op til 1150 Douglas Street og The Bay Centre, der er et indkøbscenter i centrum af Victoria. På 4. sal er der et fast food cafeteria område med 10 forskellige fast food restauranter. Vi vælger hver vores favoritter og indtager et hurtig, men OK frokostmåltid til en overkommelig pris.

Læs mere om The Bay Centre på http://www.thebaycentre.ca/

De første dage i Canada har min svigerfar John vist stor interesse for vandflyverne, så efter flere dages betænkningstid og tilløb tager han en halv times sightseeing flyvetur i vandflyver over Victoria og det sydlige Vancouver Island. Imens John hænger under skyerne, men over byen, og indånder de mange indtryk, tager vi andre en strøgtur på Government Street, der er hovedgaden for shopping i Victoria.

Endelig får vi tid til at snuse lidt i en boghandel. Vi vælger Munro Books, som ejes af den canadiske forfatter Alice Munro. Boghandlen ligger i en gammel bank. Med højt til loftet går vi gennem rækkerne af reoler, hvor der en gang var pulter og skranker i banken. Ungerne finder hurtigt børneafdelingen og sidder på gulvet og bladre gennem bøger, mens Bettina og jeg finder nogle bøger, der skal holde os beskæftiget de næste uger af ferien. Jeg køber en biografi om den canadiske bjergbestiger Konrad Cain, der oprindelig er fra Schweiz, men som ung udvandrer til Canada, og i de canadiske Rocky Mountains er den første til at indtage toppen af de højeste bjerge i Canada.

Det er juni, sommer og varmt, men alligevel tager vi efter boghandlen og bøgerne på juleshopping. I Canada og USA findes flere steder ”It’s Christmas”-butikker, hvor der bliver solgt julepynt hele året. Vi bruger en halv time i julebutikken og finder årets juleting, der skal minde os om sommeren 2009 i Canada, når første træet bliver tændt den 24. Butikken har alt til juletræet og udsmykning af hjemmet til julens højtid. Efter dagens obligatoriske is går turen med den lille mini-færge tilbage til campingpladsen ved West Bay Marina.

Fakta – Torsdag den 11. juni
Oplevelser: Victoria, Royal British Columbia Museum, The Bay Centre, Government Street.
Rute: West Bay Marina – båd – Victoria – Empress Hotel – Thunderbird Park – Royal British Columbia Museum – Eaton Center – Government Street – havnen – mini-færge – West Bay Marina.
Kørte kilometer: 0
Overnatning: Plads 6 + 7 på West Bay Marina RV Park i Victoria, British Columbia. Begge dage var campingpladsen udsolgt.
GPS koord. 48.426894, -123.39642

Ingen kommentarer: