lørdag, juni 13

Vancouver øens østkyst

Strømkabler, vandslanger, niveleringsklodser. Vi skal afsted, men først skal vores to motorhomes kobles fra deres pladser på campingpladsen, og vi skal have styr på det hele. Vi skal også sikre de løse ”dele” i vognene. Det sidste bestik, service og termokanden med kogt vand stiller vi i håndvasken, så er vi klar til afgang fra West Bay Marina og mod Rathtrevor Provincial Park.

Inden vi forlader Victoria, skal vi handle lidt ind. Vi mangler lidt forskelligt campingudstyr, så på vej ud af byen stopper vi i en Canadian Tire (1519 Admirals Road), hvor der er en stor afdeling med udstyr til udendørsbrug. Canadian Tire svarer lidt til Harald Nyborg, men i bedre kvalitet. Ting som vi mangler til vores campingliv? Tjaa. Jeg føler i hvert fald, at jeg ikke kan leve uden. Det vil ikke blive den samme ferie.

Jeg har forelsket mig i en forlægger til motorhomets hoveddør. Et tæppe som kan byde velkommen, og hvor vi kan stille vores fodtøj. Bettina og børnene griner lidt af min ide, men med købet af et forlæggertæppe er det mit håb, at vi ikke som tidligere år slæber så meget snavs og sand med ind i motorhomet. Vi køber også et par campingstole, en pande til bålet og en plastikdug til træbordene. Der er altid bord og bænkesæt og bålsteder på de canadiske naturcampingpladser i provinsparkerne.

I Victoria forstaden Tilicum ser vi også en Safeway (3170 Tillicum Road i Tilicum Center), så vi får fyldt køleskabet op med mad og de nødvendige drikkevarer og masser af vand. Vi forlader Victoria og kører nordpå ad highway 1. Undervejs stopper vi et par gange og nyder den utrolige skønne udsigt til strædet mellem Vancouver Island og fastlandet og de snedækkede bjerge på fastlandet.

Totempælebyen Duncan glider vi stille igennem, og ved frokosttid er vi fremme ved Chemainus, hvor vi gør holdt. Vi spiser lige leveninger fra dagens før. Tunpasta bliver kun bedre af en nat i køleskabet, så vi når hurtigt skålens bund. Mætte går vi ud for at opleve Chemanius, der er en gamle savværksby, hvor byens husgavle i dag er fyldt med gavlmalerier.

Chemainus.

For godt tre årtier siden lukkede savværket i Chemainus, og byen var tæt på at dø. En af byens driftige indbyggere kom op med ideen at bruge byens mange gavle til malerier. I dag har Chemainus 39 gavlmalerier, som fortæller byens (der går tilbage til 1858) og områdets historier. Små butikker med kunstnere er dukket op, og Chemainus er nu et yndet stop på ruten mellem Victoria og Nanaimo.

Vi besøger det lille lokalmuseum ved parken og tager en runde tilbage i tiden og mange ting og ”ragelse” fra mine bedsteforældres tid. Nybyggernes, byens og savværkets historie har gennem et århundrede været tæt forbundet. Efter en is i vaffelbutikken på hovedgaden og lidt menneskekiggeri kører vi det sidste stykke til Parksville og Rathtrevor PP.

Rathtrevor Provincial ParkVi er fremme på campingpladsen kl. 16.00. Efter aftensmad og friske blåbær til dessert går vi en tur på stranden. Her først på aftenen er temperaturen stadig over tyve grader, og vi nyder en god time på stranden. Bølgerne giver en beroligende skulpen, når de rammer strandkanten, mens kajakroere og Canada gæs slås om den bedste plads i rødgule lyskegle fra den nedadgående sol. John finder et væltet træ og tager sig en lille ”morfar”, mens ungerne bygger sandslot.

Rathtrevor Provincial Park.

Klik her og læs mere om Rathtrevor Provincial Park.

Fakta – Fredag den 12. juni
Oplevelser: Duncan, Chemainus, Rathtrevor Provincial Park.
Rute: Westbay Marina, Victoria – Tilicum – Duncan – Chemanius – Parksville – Rathtrevor Provincial Park.
Kørte kilometer: 151.
Overnatning: Plads 54 + 55 i Rathtrevor Provincial Park, British Columbia. Vi var der en fredag og pladsen havde begge weekendbesøgende og var udsolgt.
GPS koord.


Vis stort kort

(A) West Bay Marina - (B) Canadian Tire - (C) Safeway - (D) Chemainus - (E) Rathtrevor Provincial Park

Ingen kommentarer: